Een conflict? Dan kan een mediator helpen 

Posted on 25/09/2019 By

Er zijn natuurlijk een hoop situaties te bedenken waar een conflict kan ontstaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een conflict te krijgen met een medewerkers als werkgever. Maar andersom uiteraard ook. Een conflict kan ook ontstaan in een huwelijk. Als bijvoorbeeld de man of vrouw is vreemdgegaan en men wil gaan scheiden.  

Zakelijke relatie 

Maar ook in een zakelijke relatie kan er een conflict ontstaan. De ene partij is bijvoorbeeld van mening dat er iets niet gedaan is, of dat er een andere opdracht niet naar wens is ingevuld. Het is belangrijk om dan met elkaar te blijven praten. Want meestal is er dan wel uit te komen.  

Niet meer met elkaar in gesprek 

Het probleem is dit soort situaties is echter vaak dat men niet meer met elkaar praat. Men negeert elkaar of er worden alleen maar verwijten over en weer gemaakt. Je komt er dan samen met de andere partij niet uit, simpelweg omdat er niet met elkaar gesproken wordt. Een mediator Bergen op zoom kan in dit soort situaties soelaas bieden. Het is eigenlijk een voorloper van de rechtszaal. Met mediator kunnen dure juridische conflicten uit te weg worden gegaan. En kun je er met zijn tweeën uitkomen. De mediator is eigenlijk de intermediair tussen beide partijen en zorgt ervoor dat het conflict kan worden opgelost. Beide partijen geven een beetje en nemen een beetje. Zo kom je samen tot een oplossing. 

Kosten mediation lager dan rechtszaak 

Als er problemen zijn tussen 2 partijen dan is het natuurlijk altijd mogelijk om dit aan de rechter voor te leggen. Bij een rechtszaak komen echter wel een hoop kosten kijken. Daarnaast neemt het vaak veel tijd in beslag, tijd die je veel beter kunt gebruiken. Een rechtszaak willen de meeste mensen voorkomen. Meestal wil je gewoon tot een oplossing kunnen komen met elkaar. Een traject in gaan met een mediator is een stuk voordeliger dan een rechtszaak. En vaak kom je hierdoor tot een goede oplossing. Wanneer er toch een situatie wordt voorgelegd aan een rechter, dan kan deze ook een mediation Delft traject voorstellen voor beide partijen om zo tot een oplossing te komen die voor beide partijen werkt.  

web     , ,